A következő dolgokra érdemes figyelned, ha hennáztatni mész:

Amennyiben természetes, barna színű hennával szeretnéd elkészíttetni a mintát, aznap, mikor festetni szeretnél, a választott testrészed ne kend be testápolóval, mert az gátolhatja a henna behatolását a bőrbe és befolyásolhatja a henna fennmradási idejét, illetve halványabb is lehet a bőrön. Ha van időd, a mintakészítés napján érdemes a bőröd lebőrradírozni, mert akkor friss hámrétegre kerül a henna. Festés előtt kerüld a szoláriumot. A mintával már lehet napozni, viszont az UV sugarak nem hatolnak át a festéken, így ott nem barnulsz. Ha gyantáztatni, epillálni szeretnél, azt lehetőleg hennafestés előtt pár nappal tedd, mert utána károsíthatja a kész minta tartósságát.

Az elkészült mintát bizonyos ideig nem érheti víz. A víztiltási idő más a barna és más a fekete hennánál. A természetesnél 4-6 órát, a feketénél 1-2 órát nem érheti víz a bőrödet az elkészült minta területén.

A minta elkészítésének napján érdemes elkerülni a testedzést, az úszást, hogy a festék kellőképp kapcsolatba tudjon lépni a bőröddel. Ha vízparton csináltatsz hennát, akkor csak a szükséges víztiltási időt is elég betartanod, esetleg az esti időszakra tartogasd a minta elkészítését vagy amikor már nem mész vízbe.

A minta felrakása után kerülj minden olyan tevékenységet, ami leszedi a bőr felső hámrétegét. Ilyen például az epillálás, a bőrradírozás vagy a különböző pakolások. A fekete henna esetében - ha izzadékony vagy - érdemes pár órát a nyári melegben hűvösben töltened, mert ezt az anyagot le lehet izzadni.

 
ESKÜVŐRE, partyra, szülinapra, GYEREKZSÚRRA ,
SZALAGAVATÓRA, farsangi bulira, szilveszterre,
fesztiválra, AJÁNDÉKBA MAGADNAK-PÁRODNAK
Magánszemélyeknek, cégeknek